Ingókő Természetvédelmi Alapítvány Szentbékkálla
Ingókő bemutatása Környék bemutatása Aktuális híreink, rendezvényeink, események... Vendégkönyv Támogatóink Alapítvány bemutatása Aktuális híreink, rendezvényeink, események... Vendégkönyv Környék bemutatása Ingókő bemutatása Támogatóink Támogatóink Alapítvány bemutatása

 

Tisztelt Látogató!

A Káli-medence és mindannyiunk közös kincse a Szentbékkállai-kőtenger.

Szentbékkálla KőtengerSzentbékkálla Kőtenger

Ennek az egyedülálló és különleges természeti képződménynek a megismertetésre, megóvására jött létre az Ingókő Természetvédelmi Alapítvány és ez a honlap.

Szeretnénk, ha minél többen fedeznék fel e páratlan hely szépségeit, rabul ejtő varázsát és támogatnának bennünket céljainkban, melyeket Önökkel együttműködve szeretnénk meghatározni, kivitelezni.

Maga a hely, egy a számtalan környékbeli kőtenger közül, azonban itt találhatjuk a leglátványosabb sziklaformákat, a kő mélyedéseiben megtelepedő növények, virágok ritka, csodálatos együttesét.

Szentbékkálla KőtengerSzentbékkálla Kőtenger

Itt fedezhetők fel a medence leglátványosabb formái, köztük a hatalmas kőtömb; az Ingó-kőszikla, mely nem mindennapi élményt nyújtva egy ember súlya alatt is elmozdul.

Szentbékkálla Kőtenger - IngókőSzentbékkálla Kőtenger

A kőtenger úgy keletkezett, hogy a vulkanikus utóműködés idején ezen a vidéken hévizes források törtek föl, és a forró víz az itt található fehér homokot, kavicsot, kemény kőhalmazzá cementálta, ragasztotta össze, majd a geológiai korok szelei felszínre hozták.

A helybeliek ennél misztikusabb magyarázatokat ismernek de ez így természetes.

Kérjük, tekintse át rövid ízelítőnket és látogassa meg e kivételes helyet és környékét, majd visszatérve oldalunkra ossza meg másokkal is élményeit vendégkönyvünkben.

Várjuk véleményüket, észrevételeiket.

Köszönettel:

Lengyel Péter
Kuratóriumi Elnök